Jouw spirit

Als jouw antwoord op bovenstaande vraag was ‘niet’, of ‘euhhhh’, dan is het tijd voor jou. Tijd om aandacht aan jezelf te geven want wanneer je dat niet blijft doen, of te weinig blijft doen, dan val niet alleen jij om, maar ook degene die jij verzorgt. En ongetwijfeld is dat het laatste dat je wilt.

En toch doe je maar ‘gewoon door’ en blijf je rennen om her en der de boodschappen vandaan te halen, de was (voor misschien wel twee gezinnen) te doen, afspraken met medici in te plannen, fungeer je als taxi en luister je aandachtig mee naar wat dit keer de uitslagen zijn. En daarnaast doe je ook nog je best op je werk en geef je aandacht aan je gezin.
Althans, dat probeer je… en je blijft hopen dat je de komende nacht wél door slaapt en dat het dan morgen anders zal zijn. Maar je weet wel beter inmiddels..

En je doet door, omdat je niet weet hoe het anders kan. Omdat het anders niet gebeurt. Omdat een ander het niet doet, het niet kan of omdat er simpelweg niemand anders is die het zou kunnen doen.

Maar je voelt het knagen en je piekert de laatste tijd veel meer. Je lichaam piept, schuurt, kraakt en schreeuwt om rust.

Die weegschaal helt al te lang teveel de ene kant op.

Je wéét dat niemand er wat aan heeft, als jij in de lappenmand belandt.

Je wéét dat het anders moet.

Je wéét dat het roer om moet.

Je wéét het allemaal, ….. maar hoe doe je dat?

Waar moet je beginnen? Hoe kan je weer tijd en aandacht aan jezelf geven (en dan ook nog zonder schuldgevoel) en toch al die taken doen die je net hierboven las? En misschien heb jij er nog wel meer.

En hoe ga je eigenlijk met die rollercoaster aan emoties om die steeds door je heen gaan door de (medische) ups-and-downs van degene die jij zo liefdevol verzorgt?

Neem een kijkje op mijn website www.jouw-spirit.nl en vind daar een gratis mini cursus met vele tips waarmee je snel rust en ruimte in je hoofd krijgt. Van spanning en stress naar rust en relax.

Met warme groet,

Petra Hendriks

Hardenberg
06-13 77 22 00