Image Alt

Cursus Mantelzorger in Balans

Cursus Mantelzorger in Balans

CursusRegio Hardenberg

Activiteit details

  • De Wiekstee Hardenberg
  • 24 mei 2022
  • 14:30 tot 16:30
  • Impulz / Steunpunt Mantelzorg

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Cursus Mantelzorger in Balans

De Wiekstee Hardenberg

14:30 tot 16:30
24 mei 2022

000000

Impulz / Steunpunt Mantelzorg

Organizer's other events

Cursus Mantelzorger in Balans

De Wiekstee Hardenberg

14:30 tot 16:30
24 mei 2022

PRINT

Deze cursus is er om een goede balans te vinden tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander.

Het zorgen voor een ander met psychische problemen is een hele opgave. Zeker in deze tijd! Door de veranderingen in de zorg wordt er verwacht dat naasten meer inspringen. Je bent geen beroepsmatige zorgverlener, maar zorgt, omdat je een persoonlijke band hebt met degene voor wie je zorgt. Hierdoor kun je te veel hooi op je vork nemen. Dit kan leiden tot fysieke en psychische klachten. Een goede balans in draaglast en draagkracht is dan van groot belang, zodat je zelf niet overbelast raakt. Om de mantelzorgers met stress- en spanningsklachten te ondersteunen, organiseert team ggz-preventie van Impluz deze cursus samen met Carinova.

In 4 bijeenkomsten komen we samen met een kleine groep en is er ruimte om je ervaringen te delen met gelijkgestemden. Het is een moment voor jezelf, om tot rust te komen met eenvoudige ontspanningsoefeningen. Tevens krijg je handvatten aangereikt met als doel om te voorkomen dat je zelf overbelast raakt en je meer grip op je situatie krijgt. We gaan het onder andere hebben over draagkracht en -last, anders leren denken, grenzen aangeven en sociale steun.

Voor wie is deze (kosteloze) cursus: mantelzorgers van mensen met psychische problemen zoals depressie, autisme, dementie en niet-aangeboren-hersenletsel. De cursus is gratis.

Wanneer? 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni 2022
Tijd: 14.30 – 16.30 uur

Meer informatie en aanmelden
Meer weten? Neem contact op met Impluz preventie
Tel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl
https://www.impluz.nl