Image Alt

Jonge mantelzorgers

Je bent jonge mantelzorger wanneer bij jou thuis iemand langere tijd zoveel zorg en aandacht nodig heeft dat het wel eens lijkt of alles daarom draait.

Je wilt niet zo denken want je weet ook wel dat je vader, moeder, broer, zus, opa of oma verzorgd moet worden en iedereen in jullie gezin doet daar zijn best voor. Je wilt hen niet lastigvallen met jouw zorgen ook al loop je regelmatig te piekeren over alles. Daarnaast heb je niet altijd zin om weer een zorgtaak over te nemen. Wanneer is er nou eens aandacht voor jou? Je wilt het liefst zijn als alle andere kinderen.

Je bent niet alleen. Wist je dat het bij één op de vier kinderen thuis ook zo gaat? En als je ermee zit en je voelt je er ongelukkig onder dan zijn er mensen die je kunnen helpen. Probeer er met iemand over te praten. Als dat in je gezin niet lukt, is er misschien iemand anders, een familielid, een vriend(in), een buurvrouw, je leraar op school of iemand van een instantie zoals bijvoorbeeld de mantelzorgconsulent. Zij kunnen samen met jou zoeken naar mogelijkheden om jouw leven weer prettiger te maken.

Wist je dat er een speciale consulent is voor jonge mantelzorgers?