Image Alt

Verslaving

Je hebt het gevoel of weet dat alcohol-, drugs- of medicijngebruik problemen geeft in het dagelijks leven van jouw kind, een van je ouders, een familielid of kennis. Je maakt je zorgen om zijn of haar het gebruik of gedrag. Er is sprake van een verslaving en wat betekent dit voor jou als naaste. Wat kun jij ermee? Hoe blijf jij overeind?

Op de website van Tactus verslavingszorg vind je allerlei inhoudelijke informatie over de verschillende soorten verslavingen, alcohol, nicotine, medicijnen, drugs, gamen, internet, gokken, eten en seks. Click hiernaast op ‘Soorten verslaving’.

Tactus biedt mensen met een verslaving behandeling op maat, gebaseerd op persoonlijke wensen en doelen. Zij bepalen en Tactus ondersteunt. Samen met Tactus, en indien gewenst met een naaste, werkt iemand aan herstel. Op de website van Tactus vind je meer informatie over het hulpaanbod.

Naaste van iemand met een verslaving?

Naast hulp voor  de verslaafde biedt Tactus ook hulp aan voor de naasten. Naasten hebben het vaak zwaar en vinden het lastig om zelf overeind te blijven. Want omgaan met iemand met een verslaving is niet eenvoudig. Als naaste heb je soms het gevoel in een doolhof te zijn beland. Het leven is grillig met ups en downs, discussie en emotie. En dan is er de buitenwereld, onbegrip, goedbedoeld advies waar je niet op zit te wachten en ook schaamte. De verslaving neemt jou en andere naasten in beslag. Hoe blijft je zelf overeind? Hoe vind je voor jezelf hulp en steun? Het is belangrijk om hiernaar op zoek te gaan. Via de links op deze pagina of bel direct:

Intact Familie-ervaringsdeskundige, zelfhulp voor naasten van verslaafden: 24/7 telefonisch bereikbaar op 088 – 382 28 80