Image Alt

Eenzaamheid de baas

Eenzaamheid de baas

Activiteit details

  • Hardenberg
  • 14 maart 2024 tot 9 mei 2024
  • De Kern / De Stuw

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Eenzaamheid de baas

Hardenberg

14 maart 2024 tot 9 mei 2024
14 maart 2024

000000

De Kern / De Stuw

Organizer's other events

Eenzaamheid de baas

Hardenberg

14 maart 2024 tot 9 mei 2024
14 maart 2024

PRINT

De cursus “Eenzaamheid de baas” is voor als je eenzaamheid een andere plaats in je leven wilt geven. De cursus/werkplaats is bedoeld voor volwassen deelnemers uit de gemeente Hardenberg.

Misschien bekruipt je het gevoel dat eenzaamheid langzamerhand een te grote rol heeft gekregen en dat je merkt dat je erin vastzit. Je zou willen dat je kon veranderen al ben je er moedeloos over of het gaat lukken.

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Is de training iets voor mij?

De training is bedoeld voor deelnemers die wat willen veranderen. Mogelijk in je manier van denken over jezelf of bepaalde gewoontes die zijn ingesleten. Misschien lukt het je om een open, nieuwsgierige, onderzoekende houding over jezelf aan te nemen. Je wordt uitgenodigd om hiervoor zelf ondernemer te worden van je eigen eenzaamheid.

Hoe ziet de werkplaats eruit?

Er zijn 8 bijeenkomsten die twee wekelijks plaats vinden. De training wordt begeleid door medewerkers van de Kern en De Stuw. Soms in groepsverband, in kleine groepjes en vaak ook individueel. Ook ga je thuis aan de slag. Je houdt zelf bij wat je leert, oppikt, meeneemt en wilt gebruiken en je hebt je eigen verantwoordelijkheid en regie.

Meer informatie?

De training “Eenzaamheid de baas” wordt betaald door de gemeente Hardenberg. Wij vragen een eigen bijdrage van €25. Als dat een probleem is vragen we of je contact wilt opnemen zodat er een oplossing komt.

Wanneer kan ik deelname beter uitstellen?

  • Er is sprake van ernstige psychiatrische problematiek, waardoor er belemmeringen zijn om aan een groep deel te nemen.
  • Het lukt niet om verhalen van anderen van je af te zetten, of het lukt nog niet om naar anderen te luisteren.
  • Weet je niet of deelname aan de training goed is, neem dan contact met ons op om te overleggen.

Neem contact op met:

Ellen van den Berg: el.vandenberg@stdekern.nl 0523 236050/06 2080 9451

Willy Beumer: w.beumer@destuw.nl 

Marlon Ruben: m.ruben@destuw.nl   0523 267478