Image Alt

Netwerkbijeenkomst Mantelzorgnetwerk

Netwerkbijeenkomst Mantelzorgnetwerk

  • LOC+
  • 15 november 2022
  • 15:00 tot 17:00

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Netwerkbijeenkomst Mantelzorgnetwerk

LOC+

15:00 tot 17:00
15 november 2022

000000

Netwerkbijeenkomst Mantelzorgnetwerk

LOC+

15:00 tot 17:00
15 november 2022

PRINT

Thema: vroeg signalering van (overbelaste) mantelzorgers.

Waar: Zorg & Welzijn-plein LOC+ Hardenberg 

Ruim 1 op de 3 Nederlanders van 16 jaar en ouder is mantelzorger. Dit zijn meer dan 5 miljoen mantelzorgers. Dit aantal stijgt want we moeten met minder mensen voor steeds meer mensen zorgen. Overbelasting ligt dan ook op de loer, met alle gevolgen van dien. Het is dan ook belangrijk om tijdig de signalen van overbelasting te herkennen.

Daphne Zumbrink en Maike Oosterbaan van MantelzorgNLpro vertellen je hier meer over. De eerste stap is het bespreekbaar maken van mantelzorg. Hoe doe je dat? We horen graag jullie ervaringen hiermee, maar ook die van een aantal mantelzorgers zelf.

Ondersteuning
Er zijn diverse manieren om te voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken. Vroegtijdige signalering vraagt om een goed samenspel tussen zorgaanbieders, andere zorgverleners en overige professionals in de wijk. Ook kan de draagkracht van mantelzorgers worden versterkt door het vergroten van kennis. Daarnaast is het belangrijk om oog te hebben voor de versterking van het netwerk rondom de mantelzorger.

Daphne en Maike gaan nader op deze onderwerpen in en willen hierover met jou van gedachten wisselen. Met als doel om elkaar te motiveren en inspireren zodat we mantelzorgers nog beter kunnen ondersteunen bij hun belangrijke taak. Dus meld je aan want jouw inbreng is onmisbaar!

Ontmoeting
Het tweede deel van de netwerkbijeenkomst staat in het teken van netwerken en elkaar ontmoeten. Onder het genot van een hapje en een drankje praten we met elkaar door. Kom jij ook?

Aanmelden
Geef je vóór 8 november op via het aanmeldformulier. Deel deze uitnodiging gerust met collega’s uit jouw persoonlijke netwerk. We zien je graag op 15 november 2022 in Hardenberg! De inloop is vanaf 14.30 uur. Vragen? Mail ze naar info@mantelzorgnetwerkhardenberg.nl Mantelzorgers die het leuk vinden om hierbij aanwezig te zijn, kunnen contact opnemen met het Mantelzorgnetwerk via: info@mantelzorgnetwerkhardenberg.nl