Image Alt

Rondom Rouw café

Rondom Rouw café

  • De Stuw
  • 13 december 2022
  • 19:30 tot 21:00
  • De Kern / De Stuw

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Rondom Rouw café

De Stuwdijk 4, Hardenberg, Nederland

19:30 tot 21:00
13 december 2022

000000

De Kern / De Stuw

Organizer's other events

Rondom Rouw café

De Stuwdijk 4, Hardenberg, Nederland

19:30 tot 21:00
13 december 2022

PRINT

Rouw is de achterkant van liefde

Het verliezen van een dierbare is ingrijpend. Emotioneel én praktisch gezien komt er veel op je af. N.a.v. de behoefte van inwoners om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken, organiseren De Kern en de Stuw een Rouw café. Hiermee geven we vervolg aan eerder georganiseerde Rouw cafés, waarbij ook het handboek Rouwverwerking in samenwerking werd ontwikkeld. “Rouw is de achterkant van liefde” is één van uitspraken die destijds werden gedaan.

Op 13 december om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) wordt de eerste bijeenkomst van een serie van vijf georganiseerd bij De Stuw (Stuwdijk 4) in Hardenberg.

Lotgenoten
Tijdens het Rouw café kun je lotgenoten ontmoeten om ervaringen met rouwverwerking uit te wisselen. Ook is er een spreker in het kader van het thema. Deelname aan het Rouw café is gratis. Als er na het bezoek aan het Rouw café behoefte is om na te praten in een groep of individueel, kun je in gesprek gaan met Alice Cramer, geestelijk verzorger.

Handboek rouwverwerking
Naast de rouwverwerking, moeten er ook allerlei zaken geregeld worden. Juist op het moment dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. Om nabestaanden hierbij te ondersteunen, hebben De Kern en De Stuw een Handboek rouwverwerking ontwikkeld. Deze is op de site van De Stuw te downloaden. Tijdens het Rouw café zijn er ook gedrukte exemplaren om mee te nemen. Het handboek nodigt uit om praktische zaken rond een overlijden op een rij te zetten. De Stuw en De Kern hopen dat dit handboek een praktische steun kan zijn in tijden van verdriet en rouw. Beide organisaties bieden vanuit hun eigen expertise ondersteuning.

Vragen
Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met Athy Cremer van De Stuw, via: 06 31140335 of Lidia Hertogs of Ellen van de Berg van De Kern via: 0523-236090.