Image Alt

Week van de Jonge Mantelzorger

Week van de Jonge Mantelzorger

EventJonge Mantelzorgers

Activiteit details

  • 1 juni 2021 tot 7 juni 2021
  • Landelijk initiatief

Contact event manager

1 2 3 4

Book your tickets

Thank you Kindly

Week van de Jonge Mantelzorger

1 juni 2021 tot 7 juni 2021
1 juni 2021

000000

Landelijk initiatief

Organizer's other events

Week van de Jonge Mantelzorger

1 juni 2021 tot 7 juni 2021
1 juni 2021

PRINT

1 t/m 7 juni staat weer in het teken van Jonge Mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Zij helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Er worden door heel het land activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met jonge mantelzorgers te maken hebben. De voorbereidingen zijn in volle gang. Binnenkort vind je meer informatie op www.weekvandejongemantelzorger.nl.

Voor nu alvast een tipje van de sluier. Het thema van dit jaar is Niet te missen! De campagne Niet te missen laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. De video’s en posters verspreiden we in aanloop naar en tijdens de week zoveel mogelijk met ieders hulp. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn, met als doel meer bewustwording, herkenning en erkenning.

Begin mei delen we de Week van de Jonge Mantelzorger-Toolkit met mantelzorgorganisaties, -steunpunten en andere organisaties die met jonge mantelzorgers werken, met materialen die ze in hun regio kunnen gebruiken.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over de Week van de Jonge Mantelzorger.