Saar aan huis

Geen traditionele zorg, maar wel met zorg en respect voor tradities!

Wilt u in uw vertrouwde omgeving blijven wonen maar kunt u wat ondersteuning gebruiken? Saar aan Huis is een landelijke, professionele organisatie in particuliere, aanvullende mantelzorg en bestaat sinds 2013. Saar aan Huis richt zich op het welzijn en de mens achter de hulpvraag en biedt kwaliteit en continuïteit.

Focus op welzijn cliënt en omgeving

Mantelzorgers krijgen meer zorgtaken en zijn overbelast. ‘Saars’ bieden liefdevolle begeleiding en ondersteuning aan ouderen en ontlasten hun mantelzorgers.

Het leveren van passende, maatwerk mantelzorg maakt het mogelijk dat ouderen, mensen met (beginnende) dementie, chronisch zieken of mensen vanuit de revalidatie veilig en vertrouwd in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. En dat met de aandacht die ze nodig hebben en met behoud van eigen regie. Daarnaast worden de Saars regelmatig ingezet bij woonzorgcentra om net wat extra aandacht te kunnen geven waarvoor helaas vaak de tijd ontbreekt.

De Saars zijn goed opgeleide 45+ers met veel levenservaring en dikwijls ervaring in de zorg en met ziektebeelden als dementie. Belangrijk is de juiste match. “Als wij van een cliënt horen dat ze graag naar musea gaat, dan zoeken wij een Saar die ook affiniteit met kunst heeft.” Een Saar brengt haar cliënt net zo makkelijk naar een verjaarsvisite of gaat mee naar het tuincentrum. En als het gewenst is, kookt Saar niet alleen, maar blijft ook eten. Een Saar kan ingezet worden bij verschillende activiteiten.

Inzetbaarheid en financiering

Saar aan Huis werkt nauw samen met thuiszorg, huisartsen, mantelzorgorganisaties en casemanagers dementie en biedt ook ondersteuning in de gemeente Hardenberg. Saars zijn beschikbaar van 2- tot 24-uur per dag. Voor zorg overdag en ook voor nachtzorg.

Een Saar kan betaald worden uit eigen middelen, via een Persoons gebonden budget (PGB WLZ) en steeds vaker zijn er mogelijkheden via de aanvullende verzekering.

Linda Roodhuizen: 06 - 868 987 97 Norma Elfers: 06 - 868 975 96