Image Alt

Nieuwsbrief april 2021

Nieuwsbrief april 2021

Nog steeds Corona, Mantelzorgconsulenten bieden ondersteuning! 

Corona houdt ons nog steeds in zijn greep en dit zorgt voor extra druk bij mantelzorgers. Ode lange duur is het steeds moeilijker om in balans te blijven. Dat je daarbij wat hulp en ondersteuning kan gebruiken, is dus niet zo gek. Deze ondersteuning kunnen de Mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg je bieden. Een luisterend oor en samen zoeken naar een oplossing die voor jou weer lucht geeftSchroom dus niet om contact op te nemen met de mantelzorgconsulenten van het Steunpunt Mantelzorg: Telefoon 0900 8662 of bel Rinie van de Hoek, telefoon 06 – 30 73 29 33 of Ellen Bokdamtelefoon 06 – 57 84 50 87 

Even de zinnen verzetten en anderen ontmoeten? Wandel mee! 

“Het is zo fijn om even te delen wat op mijn hart ligt bij iemand die begrijpt wat ik bedoel” Hoe vaak neem jij tijd voor jezelf? De mooie intensieve en soms moeilijke momenten in de zorg voor een naaste delen. Dit kan tijdens een wandeling op 20 april 10.00 uur in Kloosterhaar; 18 mei 10.00 uuin Gramsbergen; 15 juni 19.30 uur in Hardenberg. Meer informatie op onze website: https://www.mantelzorgnetwerkhardenberg.nl/agenda/ 

 De Digitale Buurtkamer, ook uitermate geschikt voor mantelzorgers! 

De Digitale Buurtkamer is een ontmoetingsplek voor alle inwoners van de gemeente Hardenberg. Hier kun je anderen ontmoeten, leuke activiteiten doen en vooral: samen zijn! Vanuit huis meedoen via computer, laptop, tablet of smartphone. Ook een uitkomst voor mantelzorgers. Je kunt zelf deelnemen of samen met degene voor wie je zorgt. 

Iedere woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur is er een activiteit die wekelijks varieert. Agenda voor de rest van april is 21 april: Muziekbingo en 28 april: gastspreker.  

Jij bent hiervoor van harte uitgenodigd! Je kan je opgeven voor de Digitale Buurtkamer via het mailadres: goedvoorelkaar@destuw.nl of bij Marjolein Oldenhuis via: 06-13645741. 

Ben je niet zo digitaal vaardig maar wil je wel meedoen aan de Digitale Buurtkamer? Dan kunnen de vrijwilligers van de Bibliotheek je daarbij helpen. Je kunt gebruik hiervan bij ons aangeven. 

Werken aan verbeteren Respijtzorg 

Op 4 maart j.lwas er een webinar van zorg- en welzijnsprofessionals over Respijtzorg, van denken naar doen. We bespraken hoe we met elkaar concreet aan de slag kunnen gaan om respijtzorg te verbeteren zodat mantelzorgers daarvan meer profijt kunnen hebben. 

Respijtzorg is: 

Een tijdelijke zorgovername van de mantelzorger, met als doel de mantelzorger een adempauze te geven. Mantelzorgers kunnen hierdoor nieuwe energie opdoen om de zorg voor hun naaste goed volhouden. 

Het sleutelwoord in deze is maatwerk, aansluiten bij de behoefte van de mantelzorger. Er ligt momenteel een notitie bij de Gemeenteraad met concrete voorstellen. Binnenkort gaan we in zogenaamde ‘werkplaatsen’ aan de slag om invulling te geven aan een aantal zaken. Binnenkort meer hierover. Heb je vragen dan kun je terecht bij de Coördinator van het Mantelzorgnetwerk Willemien Tuin, zie contactgegevens onderaan deze nieuwsbrief. 

Heb je op dit moment concrete behoefte aan respijtzorg? Meld je dan bij Samen DoenZij kunnen je verder helpen en met jou naar mogelijkheden zoeken. 

 

AANKONDIGING: Webinar 10 juni a.s. 13.30 uur over de Jonge Mantelzorger 

Het volgende webinar in juni staat in het teken van de Jonge Mantelzorger. De week ervoor van 1 t/m 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger met als thema: Niet te missen! 

De campagne Niet te missen’ laat zien wat de impact is van mantelzorg in het persoonlijke leven van jongeren. Zowel online als in de echte wereld moet het niet te missen zijn. Doel is bewustwording, herkenning en erkenning. In onze webinar van 10 juni a.s. sluiten we hierop aan en vragen we bij professionals in de gemeente Hardenberg aandacht voor de situatie van jonge mantelzorgers. We zorgen voor een leuk interactief programma die middag. 

 

Mantelzorgnetwerk 2020, doorgaan met de rem erop 

Het jaarverslag van het tweede jaar Mantelzorgnetwerk is klaar en is te vinden op de website. https://www.mantelzorgnetwerkhardenberg.nl/over-mantelzorgnetwerk-hardenberg/