Image Alt

Online kennissessie ‘Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap’ op 30 mei 2024

Online kennissessie ‘Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap’ op 30 mei 2024

Vitaliteit op de Werkvloer

Uitnodiging online Kennissessie Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap.

Op dit moment combineert 1 op de 4 medewerkers in Nederland werk met zorg voor naasten. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren zal toenemen, door de toenemende vergrijzing, het langer zelfstandig wonen van ouderen en door het tekort aan zorgpersoneel. Meer werken en meer zorgen is een uitdagende combinatie!

Maak mantelzorg bespreekbaar.
Als je als werkgever werk en mantelzorg bespreekbaar maakt, dan levert dit niet alleen de werknemer iets op, maar ook de werkgever. Denk aan het voorkomen van overbelasting, verzuim en het behoud van loyale en productieve medewerkers.

Gratis kennissessie
Vitaal Vechtdal organiseert in samenwerking met Stichting Werk&Mantelzorg en de Mantelzorgnetwerken in Ommen en Hardenberg de online kennissessie Mantelzorgvriendelijk Werkgeverschap.

Wanneer          : donderdag 30 mei 2024
Tijd                     : 15.00 -16.00 uur

In deze kennissessie wordt aandacht besteed aan:

  • Wat is mantelzorg
  • Cijfers en impact
  • Actualiteiten en maatschappelijke ontwikkelingen
  • Behoeften van mantelzorgers
  • Mantelzorgvriendelijk werken; aan de slag

Aanmelden
Aanmelden kan via de website www.vitaalvechtdal.nl/kennissessie. Deelname is gratis. Graag aanmelden vóór 23 mei 2024.

Meer aandacht voor mantelzorg op de werkvloer
Mantelzorgnetwerk Ommen en Mantelzorgnetwerk Hardenberg werken samen met organisaties die iets kunnen betekenen voor mantelzorgers. Het streven is de verbindende factor te zijn in het aanbod van ondersteuning voor mantelzorgers. Het is goed om als werkgever rekening te houden met werknemers die, nu of in de toekomst, met mantelzorgtaken te maken krijgen. Meer informatie?  Bel Sandra Koning (coördinator Ommen) 06 – 23 37 42 54 of Ageeth van der Lee (coördinator Hardenberg) 06 – 12 02 97 83