Image Alt

Hightea met ZorgSame vrijwilligers

Zorsame vrijwilliger

Hightea met ZorgSame vrijwilligers

Binnen De Stuw zijn verschillende vrijwilligers werkzaam. Vrijwilligers die zich voor mantelzorgers en/of hun naaste inzetten, worden ZorgSame vrijwilligers genoemd.

Eerste match
16 februari heeft er een gezellige High Tea plaatsgevonden met de ZorgSame vrijwilligers. Er is gepraat over wat belangrijk is voor mantelzorgers. Sommige vrijwilligers spraken uit ervaring omdat ze zelf jaren hebben gezorgd voor een dierbare. Luisteren is van onschatbare waarde. Mantelzorgers willen soms alleen maar even hun verhaal kwijt. Ook is een praktische helpende hand onmisbaar; even alleen naar de winkel, naar de sport of naar de kapper.  De eerste match tussen een ZorgSame vrijwilliger en een mantelzorger heeft deze maand plaatsgevonden.

Begeleiding
De Stuw biedt ZorgSame vrijwilligers goede begeleiding zoals: ontmoeting met andere vrijwilligers en het delen van kennis en ervaring. Daarnaast kunnen vrijwilligers diverse trainingen en workshops volgen.

Hulp nodig of vrijwilliger worden?
Ben jij mantelzorger en kun jij extra hulp gebruiken? Laat het dan weten. Of lijkt het je leuk om zelf ZorgSame vrijwillger te worden? Neem in beide gevallen contact op met Nienke Gerrits: 06 46011287 of mail naar: mantelzorgondersteuning@destuw.nl.